A murit Stan Lee, părintele supereroilor Marvel. Scriitor, desenator, editor, personalitate TV, fondator şi fost preşedinte al Marvel Comics [VIDEO]

Scriitorul american de benzi desenate Stan Lee, legendarul creator al supereroilor Marvel, a decedat la vârsta de 95 de ani, informează CNN, ABC News şi agenţia Reuters.

Toată lumea îi cunoaşte personajele, însă puţini ştiu că scriitorul şi desenatorul avea origini româneşti. Scriitor, desenator, editor, personalitate TV, fondator şi fost preşedinte al Marvel Comics, Stan Lee a murit la vârsta de 95 de ani. Cu toţii am auzit de Spider Man, Hulk, Thor sau X-Men şi ştim cine este părintele lor, însă puţini ştiu că proprii lui părinţi, Celia şi Jack Lieber, au fost evrei care au plecat din România.

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York. În 2011, într-un interviu realizat de Libertatea în parteneriat cu Discovery Channel, Stan Lee a mărturisit cu regret că nu a vizitat niciodată România şi nici nu a învăţat limba. „Nu, din păcate nu. N-am fost niciodată în România. Tatăl meu era din România, dar nu mi-a povestit niciodată despre ea şi n-am avut niciodată şansa să ajung acolo. El nu ne-a vorbit niciodată în română, aşa că nu ştiu această limbă“, a declarat Lee.

Singur sau în colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personaje care au făcut istorie – Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor, X-Men, Black Panther şi Ant-Man.

Potrivit site-ului TMZ.com, o ambulanţă a fost chemată luni la reşedinţa lui Stan Lee din Hollywood. Stan Lee a murit la Centrul medical Cedars-Sinai. Stan Lee şi-a început cariera la Timely Comics în anul 1939. De-a lungul anilor a fost scriitor de benzi desenate, editor, producător, fondator al Editurii Marvel Comics, conturând conceptele personajelor Omul Păianjen (Spider-Man), Omul de Fier (Iron Man) şi Hulk.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *