Deliciile copilăriei: Coacă (rețetă veche din Ardeal)

În trecut, coaca era un produs pe care gospodinele il făceau pentru copiii atunci cand pregăteau tăițeii de casă. În prezent, poate fi folosit cu succes în loc de gustari sau ”snacks”-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • făină
  • sare

Mod de preparare:

Se pregateste un aluat de tăiței, prin amestecarea ingredientelor.

Apoi se întinde o foaie subțire, se rulează și se taie marginile.

Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită (sau în cuptor).

Rețeta veche din Ardeal “Coacă” provine din satul Lăzești, Comuna Vadul Moților (Județul Alba).

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *