„Detector pentru viață” în locuințele din Caraș-Severin

În locuințele din Caraș-Severin a început activitatea de montare a primelor detectoare de fum.

Astfel, în primă fază, mai multe familii din localitățile Vrani, Bigăr și Obreja au primit vizita pompierilor militari și voluntari, intrând în posesia unui asemenea dispozitiv, oferit gratuit.

În a doua fază, instalarea detectoarelor de fum a continuat în Voislova, Vrani și Gornea.

Pe lângă instalarea detectoarelor, pompierii cărășeni și personalul serviciilor voluntare pentru situații de urgență au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întrebuințare a acestor dispozitive.

Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu în spațiile în care sunt amplasate.

Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu cu consecințe dezastruoase.

Însă, detectoarele nu alertează în mod automat autoritățile și nu sunt interconectate cu sisteme de stingere a incendiilor, rolul lor fiind doar de avertizare a ocupanților construcției de izbucnirea unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Acestea emit semnale luminoase și sonore când în încăpere există degajări de fum sau monoxid de carbon.

„Detector pentru viață” este o campanie lansată la nivel național în luna februarie a acestui an și are drept scop conștientizarea și educarea populației cu privire la manifestarea riscului de incendiu la locuințe și instalarea a 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în gospodării din 20 de județe ale țării.

Această activitatea de montare a detectoarelor de fum va continua și în perioada următoare, în celelalte localităţi din județ, identificate ca fiind vulnerabile.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *