Dragobetele sărbătorit la Caransebeș prin tradiții și obiceiuri românești specifice, din Banat!


Un spectacol artistic deosebit a fost organizat la Caransebeș cu ocazia Dragobetelui, la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță. Au fost puse în valoare tradițiile și obiceiurile specifice acestei sărbători.

Dragobetele a fost sărbătorit în avans și la Caransebeș. Astfel, pe data de 23 februarie a fost organizat la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș un spectacol artistic deosebit prin care s-au pus în prim plan tradițiile și obiceiurile românești.

În Programul spectacolului au fost cuprinse – Povestea Dragobetelui, Sceneta Umoristică moral-civică și Program artistic.
Pe lângă acestea, au mai avut loc în cadrul evenimentului program cu cântece, poezii și jocuri populare, marcând astfel începutul primăverii, dragostea, bucuria și renașterea naturii.
Organizatorii evenimentului organizat la Caransebeș sunt Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, Consiliul Județean Caraș-Severin și Ansamblul Folcloric „Junii Gugulani”, coordonatori Adi și Adela Jurchescu.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *