Elevii de a 6-a au continuat testările de la Evaluarea Națională, cu proba de Matematică-Științe

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a continuă astăzi, cu proba de Matematică-Științe, potrivit calendarului oficial.

La fel ca și în cazul probei de ieri, de Limbă și Comunicare, elevii au la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele, subiecte elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație.

Corectarea se va face în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Ca element de noutate pentru anul 2024 pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale.
Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora.
Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt.
Notele nu sunt făcute publice și nu se trec în catalog.

Rezultatele obţinute la această evaluare oferă profesorului posibilitatea de a elabora planuri individualizate de învăţare, iar părinţilor, un reper al progresului şcolar al propriilor copii.

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin din 2013 și au ca model testele PISA.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *