Evaluarea Națională pentru elevii de a 4-a! Peste 2.000 de elevi au susținut testările

Elevii de clasa a 4-a au susținut testările din cadrul Evaluării Naționale, la Limba română, matematică și Limba maternă.

Scopul acestora este de a arăta în ce măsură și-au însușit copiii de clasa a 4-a elementele de bază prevăzute de programa școlară și de a-i ajuta pe cei care au lacune să le remedieze.

În Caraș-Severin au susținut această probă peste 2.000 de copii de a 4-a.

Astfel, la Limba Română, la testul 1 candidații au primit textul ”O girafă în spațiu”, adaptare după o povestire de Cristina Donovici. La testul 2, textul a fost ”O zebră în cosmos”, adaptare după aceeași autoare.

La matematică, fiecare test, compus din 20 de probleme, a fost structurat pe 3 părți, respectiv numere, figuri geometrice și măsurători și organizarea datelor.

Elevii au fost așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite, iar timpul alocat de lucru a fost de 60 de minute pentru fiecare test.

Fiecare test este evaluat de către 2 cadre didactice evaluatoare, dintre care 1 este învăţătorul de la clasă.

Rezultatele nu se afişează, nu se comunică public şi nu se trec în catalog.

În schimb, acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde se impune și informarea elevilor şi a părinţilor sau reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Reamintim că săptămâna trecută a avut loc Evaluarea Națională pentru copiii de clasa a 2-a, iar săptămțna următoare are loc Evaluarea pentru copiii de clasa a 6-a.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *