Festivalul”Pinul Negru de Banat”

 

La Băile Herculane s-a organizat sâmbătă Festivalul ”Pinul Negru de Banat”. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XIX -a ediție. Au fost prezenți la festival numeroși interpreți de muzică populară și ansambluri de muzică populară din Banat dar și din Oltenia. Festivalul a fost iniţiat în cadrul Proiectului „Pădurile de Pin Negru de Banat – Parte a reţelei NATURA 2000.

Parcul Național Domogled Valea Cernei în parteneriat cu Primăria Orașului Băile Herculane a organizat sâmbătă cea de-a XIX -a ediție a Festivalului ”Pinul Negru de Banat”.
Manifestarea, susținută de primarul liberal Cristian Miclău, s-a bucurat de aprecierea celor prezenți-localnici și turiști care au venit în Parcul Central din Băile Herculane pentru a se bucura cu toții de atmosfera de sărbătoare oferită de ansamblurile folclorice din satele de pe teritoriul Parcului Național Domogled Valea Cernei și nu numai, dar și de interpreții de muzică populară din Banat și Oltenia de Munte.
’’Conservăm și promovăm tradiția fiindcă este cel mai bun dascăl’’ , menționează primarul Cristian Miclău.

Festivalul a fost iniţiat în cadrul Proiectului „Pădurile de Pin Negru de Banat – Parte a reţelei NATURA 2000”, având obiectivul: „Conservarea pe termen lung a pădurilor submediteraneene de Pinus Nigra Banatica, incluse în Parcul Naţional Domogled -Valea Cernei”.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *