„Fost student pentru student”, noua campanie de donare de sânge care este în plină desfășurare la UBB Reșița

Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița organizează, de astăzi, 03 noiembrie și până pe data de 10 noiembrie, o nouă campanie de donare de sânge, de data aceasta la UBB Reșița.

Totul pentru a crește stocul de sânge, atât de necesar pacienților din spitale.

Menționăm că în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar o singura pungă de sânge ar putea salva trei vieți.

Sângele nu poate fi cumpărat cu bani, iar oamenii bolnavi au mare nevoie de ajutor. De cele mai multe ori viaţa acestora depinde de sângele primit în timp util.

Astfel, toți cei care vor să doneze un strop de viață sunt așteptați în incinta UBB Reșița, mai exact, în corpul A.

Donatorii au dreptul să primească, la cerere, bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o zi liberă de la locul de muncă sau de la facultate sau o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

De asemenea, se vor face analize gratuite, respectiv Rh, grupa sanguină, hepatita B, HIV, HTLV-leucemie, VDLR- sifilis.

 

Nu pot dona sânge persoanele sub 18 ani sau cele peste 60 de ani, persoanele care au sub 50 de kg, persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, persoanele anemice, persoanele hipo sau hipertensive, persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4, persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării, persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni, precum și femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

De asemenea, intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

 

Partenerii campaniei sunt Asociația „Uniți reușim”, Inspectoratul de Poliție Caraș-Severin, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, UBB Reșița, Liga Studenților, Casa de Cultură Studențească Reșița, EXIMTUR Compania de Călătorie și ECC Electro- Consult Caraș SRL.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *