Gara de la Băile Herculane va fi reabilitată!


Gara din Băile Herculane, clădire monument istoric considerată drept una dintre cele mai frumoase gări din țara noastră, va fi reabilitată. Ea a fost inclusă de CFR în proiectul „Modernizarea/Reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România”, ce face parte din Master Planul General de Transport.
Primii pași pentru reabilitarea gării din Băile Herculane au fost făcuți la sfârșitul lunii trecute când actele necesare eliberării certificatului de urbanism în vederea restaurării gării au fost depuse la Consiliul Județean Caraș-Severin. În completarea acestui proiect, se încearcă găsirea unor soluții pentru construcțiile din imediata apropiere a monumentului istoric. Primele discuții în acest sens au avut loc ieri, în cadrul unei întâlniri de lucru la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, ai CFR Călători, ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Oficiului Județean de Cadastru, primarii din Băile Herculane și Mehadia precum și reprezentanții Asociației Herculane Project.
Discuții aplicate nu le puteam avea decât la fața locului, la gara din Băile Herculane, unde am revăzut exact starea construcțiilor amplasate în imediata vecinătate a monumentului istoric și situația juridică a terenurilor. M-a bucurat vestea restaurării de către CFR a gării din Băile Herculane, este și motivul pentru care ne-am mobilizat rapid pentru că trebuie să sincronizăm momentul finalizării lucrărilor de modernizare cu desființarea clădirilor ilegale pentru a pune, cu adevărat, în valoare un monument emblematic pentru Caraș-Severin”, a declarat președintele Romeo Dunca.

Proiectul prin care gara din Băile Herculane va fi reabilitată va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

foro: arhiva

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *