Gravidele și proaspetele mămici au discutat cu specialiștii din sănătate despre despresia de dinainte sau de după naștere

Pacientele internate pe secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, în special gravidele și lehuzele, au discutat cu specialiști ai Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății despre depresia perinatală.

Ele au putut afla mai multe informații despre această afecțiune și au conștientizat cât de importantă este identificarea și intervenția din timp în cazul tulburărilor depresive.

Aceste întâlniri au avut loc în cadrul campaniei Insitutului Național de Sănătate Publică, intitulată ”Sănătatea mintală – parte integrantă și esențială a sănătății” și derulată de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

La nivel global, una din zece femei suferă de depresie postnatală în primul an după naștere, iar una din 1.000 de femei dezvoltă o afecțiune mai gravă numită psihoză postpartum.

Consecințele tulburărilor de sănătate mintală sunt grave!

De cele mai multe ori, persoanele cu astfel de afecțiuni mor prematur, cu unu sau două decenii mai devreme.

În perioada 2010-2019, evoluția prevalenței depresiei în România este constantă, dar are valori aproape duble pentru femei, în comparație cu bărbații.

Campania „Sănătatea mintală – parte integrantă și esențială a sănătății!” este organizată în cadrul Programului național de evaluare și promovare a sănătății și educație pentru sănătate al Ministerului Sănătății.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *