Gripa și virozele netratate ca atare, pot fi chiar letale

Suntem în plină stare de alertă epidemiologică, iar tot mai mulți oameni ajung la camera de gardă cu simptome de gripă și viroze.

La nivel național, sunt pacienți care se prezintă și cu manifestări de Flurona, o combinație între COVID-19 și gripă, cu stări mult mai agresive, însă, din fericire, nu este cazul județului Caraș-Severin.

În schimb, în Caraș-Severin, au fost raportate peste 250 de cazuri de viroze respiratorii și aproape 90 de cazuri de pneumonii, în doar 2 săptămâni.

Cele mai multe cazuri de viroze au fost raportate la copiii între 5 și 9 ani, iar cele mai multe cazuri de pneumonii, la bebelușii sub 1 an.

Gripa este extrem de contagioasă, se răspândește cu ușurintață de la o persoană la alta, iar dacă nu este tratată corect, ea poate duce la complicații serioase, uneori fiind chiar letală.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin vine, din nou, cu o serie de recomandări pentru a preveni îmbolnăvirile de tot felul.

Printre aletele, se recomandă evitarea aglomerațiilor, purtarea măștii de protecție, izolarea voluntară la domiciliu a celor depistați cu simptomatologie respiratorie și bineînțeles, vaccinarea antigripală.

„Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin recomandă un set de măsuri pentru populație și anume, consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii pentru a stabili indicațiile terapeutice, izolarea și eventuale investigații suplimentare, adresarea la centrele de evaluare/centrele de permanență organizate la nivelul județului, respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea de batiste de unică folosință, menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, evitarea aglomerațiilor, aerisirea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție, continuarea vaccinării antigripale, în special pentru populația expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicații ale gripei – persoane cu vârsta peste 65 de ani, gravide, persoane imunodeprimate, persoane cu afecțiuni cronice respiratorii sau cardiace.”

Deci, fiecare dintre noi ne putem proteja și putem contribui la stoparea răspândirii viruslui gripal, dacă urmăm sfaturile specialiștilor.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *