Harta cu informații utile cu privire la traseele turistice pusă la dispoziție de Consiliul Județean

Consiliul Județean are ca prioritate promovarea turismului și dezvoltarea tuturor formelor de turism în Banatul Montan. Zilele trecute președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru și echipa sa de lucru au fost prezenți în județ pentru a evalua, între altele, starea de conservare a ariilor naturale protejate din Caraș-Severin. În județul Caraș-Severin sunt 3 Parcuri naţionale şi unul natural. Suprafaţa parcurilor naţionale şi naturale din Caraş-Severin este mai mare decât suprafeţele însumate ale fondurilor forestiere ale altor judeţe din ţară. Cu acest prilej conducerea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și administratorul public al județului, Tinu Vidaicu. Conform biroului de presă al Consiliului Județean:”În urma discuțiilor, s-a convenit asupra semnării unui protocol, între ANANP, Consiliul Județean Caraș-Severin și Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, în scopul colaborării pentru protejarea și conservarea habitatelor și a biodiversității specifice ariilor naturale din județ.

O hartă interactivă digitală pe care turiștii și organizatorii de curse Hard Enduro o pot descărca pe smartphone-ul personal, urmează să fie pusă la dispoziția Consiliului Județean Caraș-Severin. Harta include informații utile cu privire la traseele turistice, zonele de acces, restricțiile și regulile care trebuie respectate în vederea menținerii stării de conservare a habitatelor naturale din Caraș-Severin.

Tot cu această ocazie s-a stabilit constituirea unui grup de lucru, ANANP – Consiliul Județean Caraș-Severin, în vederea implementării de măsuri active din Planul de management al Ariei Naturale Rusca Montană – ROSCI0219, document ce are rol de reglementare pentru toţi proprietarii şi administratorii de terenuri şi activităţi din interiorul ariei protejate şi vecinătatea acesteia.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *