În Caraș-Severin, rata de promovare la Bac este de 65,92%, sub media pe țară

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat, au aflat astăzi rezultatele.

În Caraș-Severin, rata de promovare înregistrată este de 65,92%, sub media pe țară, care este de 72,80%.

Niciun candidat nu a obținut media 10, cea mai mare medie din acest an fiind de 9,86, medie obținută de un elev de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș.

Pe locul 2, cu o medie de 9,85 se află tot un elev de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș, iar pe locul 3, cu o medie de 9,80, un elev de la Colegiul Național „C.D. Loga”, tot din Caransebeș.

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți și au fost incluși în această categorie și absolvenții eliminați.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună astăzi contestații, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 7 iulie.

Notele sunt anonimizate, deja de 4 ani, astfel că fiecare candidat trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probele scrise.

Reamintim că probele de competențe lingvistice și digitale nu s-au susținut, ci au fost echivalate cu mediile din liceu la disciplinele respective.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *