Inspectorii cărășeni de muncă desfășoară acțiuni de monitorizare privind riscurile existente la locurile de muncă din întreprinderile mijlocii

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin desfășoară acțiuni de monitorizare privind riscurile existente la locurile de muncă din întreprinderile mijlocii cu aproximativ 250 de angajați.

Inspectorii cărășeni de muncă sunt din nou pe teren! De data acesta, inspectorii desfășoară acțiuni de monitorizare privind riscurile de la locurile de muncă din întreprinderile mijlocii din județ.
Se verifică modul de respectare a prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale în întreprinderi mijlocii, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi protecţie aplicate. Astfel se urmărește conştientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Pe de altă parte, identificarea situaţiei actuale a activităţilor de prevenire şi protecţie realizate în întreprinderile mijlocii care au între 50 și 250 de salariați.
Scopul verificărilor este informarea tuturor firmelor întreprinderi mijlocii despre obligația pe care au o au privind prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securitatea lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, informarea, consultarea,
să ia măsurile necesare, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, a substanţelor sau preparatelor chimice utilizate şi la amenajarea locurilor de muncă.

Se verifică toate întreprinderile mijlocii din toate domeniile de activitate din județ.

Durata de desfășurare a acțiunii de monitorizare este pe tot parcursul anului 2023.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *