La mulţi ani, J.Lo!

Jennifer Lynn Lopez s-a nascut pe 24 iulie 1969 in Bronx, New York si este o cunoscuta actrita, cantareata, producator, dansatoare, personalitate de televiziune si designer.

Este cea mai bogata descendenta latino americana conform Forbes si cea mai influenta artista hispanica conform listei “100 Most Influential Hispanics” realizata de People en Espanol. A lansat linii de moda parfumuri si este sustinatoare a Children’s Hospital Los Angeles. Lopez si-a petrecut intreaga cariera academica in scoli catolice, terminand studiile la Liceul Preston in Bronx. Si-a finantat singura lectii de dans si de cantat de la varsta de 19 ani. Dupa ce a studiat un semestru la Colegiul Baruch si-a impartit timpul lucrand ca notar public la un birou juridic, lectii de dans si dansand in cluburi de noapte in Manhattan.

In 1987 a avut un mic rol in “My Little Girl”. Dupa luni de auditii pentru roluri de dansatoare, a fost aleasa ca dansatoare in mai multe videoclipuri rap, a aparut in 1990 intr-un episod “Yo! MTV Raps”, a fost dansator pentru New Kids on the Block.

A primit primul sau job de mare anvergura ca dansatoare “Fly Girl” in “In Living Color” intre 1991-1993. La scurt timp dupa aceea a devenit dansatoare pentru Janet Jackson si a aparut in videoclipul ei “That’s the Way Love Goes” in 1993. Si-a inceput cariera de actrita in serialul “South Central”, apoi a mai aparut in “Second Chances” si “Hotel Malibu”. Au urmat apoi roluri in “Money Train”, “Jack” si “Blood and Wine”. Primul sau rol principal a fost in filmul biografic “Selena” in 1997 pentru care a primit premiul ALMA pentru Outstanding Actress si o nominalizare la Globul de aur pentru “Best Actress-Motion Picture Musical or Comedy”.

A primit cel de-al doilea premiu ALMA pentru interpretarea sa din “Out of Sight” in 1998. Tot in 1997 a mai aparut in doua filme importante, in filmul de groaza “Anaconda” si in “U Turn”. A jucat apoi in comedii romantice ca “The Wedding Planner” in 2001, “Anfel Eyes” in acelasi an, “Maid in Manhattan” in 2002. Lopez a avut mare succes comercial cu “Shall We Dance?” in 2004 si “Monster in Law” un an mai tarziu. A mai jucat apoi in “Gigli”, in august 2007 a colaborat cu sotul sau la “El Cantante” iar in 2010 a aparut in comedia romantica “The Back-up Plan”.

Cariera sa muzicala a fost de asemenea un mare succes, in 1999 a lansat albumul de debut “On the 6”, a urmat apoi doi ani mai tarziu “J.Lo” care a fost un mare succes, vanzand peste 8 milioane de copii in intreaga lume. “j to tha L-O!; The Remixes” lansat in 2002 a fost al doilea album care a debutat pe locul 1 in Billboard 200. Cel de-al treilea si al patrulea album “This Is Me…Then” lansat in 2002 si “Rebirth” lansat in 2005 au ajuns pe locul 2 in Billboard 200.

Doi ani mai tarziu a lansat doua albume, primul in spaniola “Como Ama una Mujer” si al doilea in engleza “Brave”. In 2003 a castigat American Music Award pentru “Favorite Pop/Rock Female Artist” iar in 2007 American Music Award pentru “Favorite Latin Artist”. Dupa sarcina din 2007 a lucrat la cel de-al saptelea album al sau “Love” care a fost programat sa apara in vara lui 2010.
Pana in prezent Lopez a vandut peste 25 de milioane de albume in intreaga lume, s-a clasat pe locul 27 in topul Artists of the 2000-2010 decade realizat de Billboard.

Jennifer Lopez a cunoscut faima in adolescenta, cand a inceput sa lucreze ca dansatoare si apoi ca actrita, jucand de-a lungul anilor in numeroase filme de succes care i-au adus recunoasterea in intreaga lume. Pe langa cariera in film, Jennifer s-a remarcat si prin cariera muzicala, fiind una dintre cele mai de succes cantarete americane.

Sursa: biografii famouswhy

Post Author: www.banatfm.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *