Județul Caraș-Severin este pe locul 4 la nivel național în ceea ce privește numărul unităților de învățământ cu 100% personal vaccinat


Județul Caraș-Severin este pe locul 4 la nivel național în ceea ce privește numărul unităților de învățământ cu 100% personal vaccinat. Pe primul loc se situează județul Dolj, după care Gorj și Vâlcea.

Dacă în urmă cu puțin timp, doar 2 școli cărășene aveau rata de vaccinare de 100%, acum numărul acestora a crescut la nu mai puțin de 81, ceea ce a clasat județul Caraș-Severin pe locul 4 în România.

Pe această listă se află unități de învățământ din mediul urban din Anina, Băile Herculane, Bocșa, Caransebeș, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu și Reșița și unități de învățământ din mediul rural din Armeniș, Bănia, Băuțar, Berzovia, Bolvașnița, Brebu, Buchin, Constantin Daicoviciu, Cornea, Cornereva, Coronini, Dalboșeț, Dognecea, Ezeriș, Forotic, Glimboca, Grădinari, Iablanița, Lăpușnicu Mare, Luncavița, Lupac, Mehadica, Naidăș, Obreja, Ocna de Fier, Păltiniș, Pojejena, Prigor, Ramna, Răcășdia, Sacu, Șopotu Nou, Ticvaniu Mare, Văliug, Zăvoi și Zorlențu Mare.

Însă, reamintim că 41 de unități de învățământ din Caraș-Severin încă nu și-au deschis porție, iar elevii continuă școala online, din cauză ratei mici de vaccinare anti COVID.

Pentru ca elevii să revină fizic în bănci și pentru ca orele să se desfășoare în condiții normale, rata de vaccinare a personalului școlii trebuie să fie de minim 60%.

De asemenea, în scurt timp, mai exact de săptămâna viitoare, vor ajunge în școli și testele de salivă pentru elevi și profesori, ceea ce este de natură să sporească măsurile de siguranță sanitară.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *