La mulți ani, Steven Tyler!

Steven Victor Tallarico (n. 26 martie 1948, Yonkers, statul New York), mult mai bine cunoscut publicului larg sub numele său de scenă, Steven Tyler, muzician şi compozitor extraordinar, solist vocal şi textier al formaţiei americane de muzică rock Aerosmith din Boston, Massachusetts.

Tyler are şi o fiică, Liv Tyler, actriţa care a apărut alături de tatăl său în clipul din 1998, ce fusese soundtrack la filmul Armageddon, I Don’t Wanna Miss A Thing. dar şi în clipul din 1993, varianta sa a celebrului cântec al lui Patsy Cline, Crazy, în care apăruse împreună cu actriţa Alicia Silverstone, cu care avea să mai apară şi în următorul clip al său (de asemenea din 1993), Cryin’.

Tyler este cunoscut, şi uşor de recunoscut, atât pentru vocea sa guturală, dar extrem de versatilă muzical, cât şi pentru abilitatea sa de a cânta la un mare număr de instrumente foarte diferite, incluzând muzicuţa, instrumentele cu clape, de percuţie şi de suflat.

În anii 1970 şi 1980, Tyler a devenit faimos mai ales pentru utilizarea masivă de droguri şi de alcool, formând împreună cu colegul său de la Aerosmith, John Perry, un cuplu cunoscut sub numele infam de Toxic Twins. În anul 1986, Tyler a urmat un program complet de dezintoxicare, menţinând după acea dată o atitudine de abstinenţă faţă de droguri şi alcool. În timpul performanţelor sale muzicale de scenă, pline de energie,

Tyler foloseşte o garderobă de concert extravagant colorată la care se adaugă întotdeauna, ca semn distinctiv al său, şaluri lungi multicolore, care adesea stau atârnate de microfonul la care solistul cântă.

Recent, Tyler a fost nominalizat ca unul dintre primii 100 de cântăreţi ai tuturor timpurilor. Tyler este, de asemenea nominalizat ca fiind al 3-lea pe o listă de 100 vocalişti de muzică metal ai tuturor timpurilor.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *