„Let’s Do It, Romania!” revine și anul acesta cu o nouă ediție de Ziua Curățeniei Naționale!

Let’s Do It, Romania! revine și anul acesta cu o nouă ediție! Județul nostru  se alătură Zilei de Curățenie Națională.

Campania „Let’s Do It, Romania!”  se va desfășura  de Ziua Curățeniei Naționale ce va fi  celebrată  pe 16 septembrie, alături de peste 15 milioane de voluntari din  alte peste 190 de  țări își unesc forțele pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului, într-o singură zi, cu ocazia „World Cleanup Day”.

Let’s Do It, Romania reprezintă cea mai mare mobilizare de voluntari din România, pentru a face curățenie în toată țara într-o singură zi.
Voluntarii din județul Caraș-Severin sunt invitați pe 16 septembrie la curățenie să redea frumusețea naturii, să strângă deșeurile, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune.

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.
Până în acest moment, la nivelul județului Caraș-Severin avem înscrise peste 40 de instituții publice și estimăm participarea a unui număr de cel puțin 2000 de voluntari la acțiunile de ecologizare desfășurate în cele 47 de locații înregistrate pe platformă.
Într-o lume în continuă schimbare, responsabilitatea noastră față de mediu devine tot mai evidentă și crucială. Pământul nostru, locul pe care îl numim acasă, este vulnerabil la numeroase amenințări cum ar fi poluarea, schimbările climatice și pierderea biodiversității. Cu toții suntem chemați să acționăm și să ne implicăm civic pentru a proteja acest mediu înconjurător minunat.
Prin implicarea noastră civică în acțiuni de ecologizare transmitem o importantă lecție generațiilor viitoare: le arătăm că fiecare individ poate avea un impact pozitiv asupra mediului și că protejarea Pământului este o responsabilitate comună.

Cei care doresc să se înscrie în această campanie , o pot face online, pe site-ul  letsdoitromania.ro, accesând – https://membership.letsdoitromania.ro/

În țară sunt așteptați să participe la această acțiune peste 150.000 de voluntari.
LET ‘S DO IT ROMANIA va  fi organizată și la Reșița, sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 09, 30. Punctul de întâlnire este parcarea Stadionului Mircea Chivu, iar zona care va fi igienizată  este cartierul Valea Domanului. Primăria Reșița asigură  sacii și mănușile necesare pentru curățenie.
„Este important ca fiecare dintre noi să dăm o mână de ajutor, pentru #ReșițaCurată!
Vă așteptăm în număr cât mai mare!” – este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Reșița.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *