Măsuri pentru un început de an școlar în siguranță!

Cu ocazia începerii noului  an școlar, peste 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat pentru un început în siguranță,  în zona şcolilor, liceelor și grădinițelor din județul Caraș-Severin.

Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor au definit această zi, la fel ca în fiecare an.
Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, polițiștii cărășeni au fost astăzi prezenți în trafic, inclusiv pe traseele pe care copiii le folosesc.

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au fost prezenți la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.

De asemenea, poliţiştii rutieri au acționat în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii ai venit și au pleacat de la unitățile de învătământ.

Polițiștii cărășeni au intensificat activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.

Totodată, au fost verificate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi, în perioada următoare diferite activităţi preventiv-educative.

Acestea au ca scop prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

 

Post Author: Patricia Bușcu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *