Meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru toate regiunile țării. În zona Banatului va fi cod portocaliu de caniculă, unde temperaturile se apropie de recorduri absolute.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod portocaliu și galben de caniculă pentru zilele următoare.Totodată, vor fi în vigoare un cod galben și unul portocaliu de averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.
Temperaturile vor ajunge în unele zone până la 38 de grade Celsius.
Valul de căldură se va menține în toate regiunile, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.
Meteorologii au emis și un cod portocaliu de căldură intensă și disconfort termic accentuat, în zonele joase din vestul și nord-vestul țării. Aici, temperaturile se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei.
După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18- 22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.
Codul galben vizează zonele de munte, în vestul și nordul Munteniei, în Transilvania și sudul Banatului.
În Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali va fi cod portocaliu de averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65-75 km/h). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35-40 și izolat 50-60 l/mp.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *