Migranți din India și Afganistan prinși la Oravița

Poliţiştii de frontieră de la Oravița au depistat şaptesprezece cetăţeni din India şi Afganistan care au trecut ilegal din Serbia şi urmau să fie transportați către vestul Europei. În acţiunea ilegală, cei în cauză au fost sprijiniţi de un cetăţean român şi patru afgani. Migranții au fost depistați între localitățile Grădinari și Comorâște, pe DN57 într-un microbuz condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra microbuzului în interior au fost depistate șaptesprezece persoane. Ulterior, alte patru persoane au fost depistate de către polițiștii de frontieră, ascunse în vegetație, pe aceeași cale de comunicație.
În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din India şi Afganistan,bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani,declarând ca au venit din Serbia și intenţionau să ajungă într-o ţară din spațiul Schengen. De asemenea, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că cele patru persoane depistate ascunse în vegetaţie, cetăţeni afgani, au desfăşurat şi activităţi de îndrumare şi transport pentru cele şaptesprezece persoane din mijlocul de transport.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru conducătorul autovehiculului și cei patru cetăţeni afgani, aceștia fiind reținuţi pentru douăzeci și patru de ore. În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *