Mitropolia Banatului se implică în renovarea Spitalului Județean din Reșița


Mitropolia Banatului și Episcopia Romano-Catolică oferă sprijin pentru reparea staționarelor 2 și 3 ale Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Mai mult ieri, I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului a făcut o vizită la unitatea spitalicească reșițeană unde s-a întâlnit atât cu conducerea spitalului, Alina Stancovici și Emil Bunda, cât și cu președintele consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca pentru a discuta despre ajutorul pe care Mitropolia Banatului il poate oferi renovarii Stationarului 2 al Spitalului Resitean.
Săptămâna trecută, joi, am purtat doua discuții telefonice cu doi înalți prelați ai lumii creștine: I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului și Excelenta Sa, Ioseph Pal, Episcop Romano-Catolic al Timișoarei pentru a le cere sprijinul în renovarea Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.
Ambii prelați au manifestat deschidere și promptitudine pentru spitalul nostru și nevoile sale, Episcopul romano-catolic, un om care cu drag și suflet mare a pastorit ani mulți comunitatea romano-catolică a Reșiței a facut a doua zi o donație financiară substanțială pentru Stationarul 2, iar IPS Ioan, Mitropolitul Banatului a venit la spital pentru a afla cum și cu ce poate ajuta unitatea sanitară. […] Data fiind întâlnirea cu Mitropolitului Banatului la spital, la ora la care se sfârsea ședința Consiliului de Administrație al unității sanitare, am considerat oportun ca discuțiile să se poarte într-un cadru mai larg, invitând și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. […] Asa cum Biserica a facut mereu pentru comunitate, ajutorul este cert: Mitropolia Banatului se va ocupa de renovarea acoperișului Staționarului 2”
, a declarat managerul spitalului reșițean, Alina Stancovici.
Dupa renovarea aproape terminată a Stationarului 3 se va demara renovarea Stationarului 2 prin implicarea Sfintei Biserici: Mitropolia Banatului, Episcopia Romano-Catolica de la Timișoara și Episcopia Caransebesului.
Când dorința există, iar oamenii au sufletul mare, Dumnezeu face ca scopul, locul, fapta și ajutorul să se întâlnească, iar acest loc este Spitalul Județean de Urgență din Reșița, mai întâi Stationarul 3, iar acum Stationarul 2.Prețuire tuturor celor care prin fapta lor, aduc binele de care acest spital are nevoie pentru a rămâne în picioare pentru sănătatea noastră, a tuturor!” a mai specificat managerul Alina Stancovici.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *