Mociurul viitorului

Constructorul se apucă de lucru în Mociur. Unul din cele două blocuri aflate într-o stare avansată de degradare din Mociur va fi demolat, iar celalalt va fi modernizat. În urma reamenajării vor rezulta 19 garsoniere, 38 apartamente cu două şi trei camere. În această săptămână a avut loc predarea amplasamentului către constructor pentru demararea execuţiei propriu-zise, asta după ce Primăria Reşiţa a reuşit mutarea chiriaşilor. Va fi reabilitat şi recompartimentat căminul nr. 2. Reabilitarea acestui bloc și demolarea celuilalt se face din fonduri europene obținute prin intermediul GAL Reșița. Într-un comunicat de presă al GAL Reșița se precizează: „În data de 02.11.2021 s-a predat către constructor amplasamentul aferent Căminului nr. 2 (situat în Municipiul Reșița, Cartierul Mociur, pe strada Mociur, în vecinătate aflându-se spațiu verde, la sud, locuințe colective și individuale, la est și la vest aflându-se râul Bârzava) în vederea demarării lucrărilor de reabilitare. Odată cu data predării amplasamentului, se va demara execuţia propriu-zisă a lucrărilor de reabilitare a Căminului nr. 2 de locuințe sociale din ZUM Mociur.

În urma propunerii de reabilitare și recompartimentare a spațiului interior, din cele 90 de apartamente existente, vor rămâne și urmează a fi finalizate un număr de 50 de apartamente, având bucătării și băi proprii. Din cele 50 de apartamente nou propuse, vor fi 12 garsoniere, 28 apartamente cu 2 camere – tip 1 și tip 2 și 10 apartamente cu 3 camere. De asemenea a fost propusă curățarea și igienizarea subsolului, prin eliminarea apei din subsol, eliminarea gunoaielor, decopertarea pereților subsolului, îndreptarea și zugrăvirea locală. Au fost propuse înlocuirea celor două trape de acces în subsol, cu unele noi, care sa poată fi închise, pentru a limita accesul în subsol.

Subsolul va fi folosit ca subsol tehnic şi va avea rol de distribuție a coloanelor provenite de la centrala termică. De asemenea, în el se vor executa lucrări de structură, printre care: crearea de stâlpi noi din beton, consolidare a elementelor structurale existente, cămășuiri ale fundațiilor existente, cămășuiri ale pereților subsolului.Tot în cadrul proiectului a cărui valoare se ridică la aproape 8,3 milioane lei, fonduri europene va fi demolat căminul nr. 1, aflat într-o stare avansată de degradare. În locul acestuia va fi creat un spaţiu de petrecere a timpului liber, cu zone verzi, parcare, piaţetă, loc de joacă şi alei.

La o dată ulterioară se vor realiza şi lucrările de demolare asupra Căminului nr. 1, respectând legislația în vigoare. Antreprenorul va lua toate măsurile necesare de protecție și siguranță în incinta șantierului. La terminarea lucrărilor de demolare, amplasamentul pe care s-a aflat căminul nr. 1 va fi pregătit pentru amenajarea propusă. În cadrul propunerii de amenajare, pe terenul exterior au fost prevăzute lucrări de terasamente, plantări spațiu vegetal, amenajare parcare, piațetă, loc de joacă și alei. De asemenea, au fost prevăzute elemente de mobilier urban, iluminat exterior și lucrări de instalații sanitare exterioare.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *