Noi reguli de călătorie în Bulgaria!

De la începutul lunii septembrie, s-au schimbat condițiile de călătorie pe teritoriul Bulgariei! Românii pot intra doar prin punctele unde se află personal medical bulgar.

Astfel, românii pot intra în Bulgaria doar dacă prezintă certificat digital european COVID-19 care să ateste vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria. Regulile sunt aplicabile de la începutul lunii septembrie.
Conform autorităţilor bulgare, România intră în zona verde, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau prezentarea unui document asemănător care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al Uniunii Europene.
Printre categoriile de persoane care fac excepție de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Bulgaria, se află copiii cu vârsta de până la 12 ani și persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *