Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată!

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată!
Spania, Portugalia şi Olanda se află în zona roşie, în timp ce Grecia, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români este acum în zona galbenă.

Decizia aparţine Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care precizează ca la sosirea în România persoanele care au facut schema completă de vaccinare anti-covid nu stau în carantină indiferent de zona în care se află statul din care vin. Cei nevaccinaţi intră în carantina pentru 14 zile dacă sosesc din zona roşie, iar cei care vin din zona galbena vor sta doar dacă nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore, sau dovada trecerii prin boală.
De asemenea, scutirea de carantină este valabilă şi pentru copiii sub 3 ani, fără condiţii şi pentru cei cu vârste între 3 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus sunt scutiţi de carantină cei care stau mai puţin de 3 zile pe teritoriul României.
Printre țările care fac parte din zona roșie regăsim Marea Britanie, Spania Argentina, Cipru,Tunisia,Columbia, Cuba, Costa Rica, Georgia, Portugalia, Maldive, Brazilia, Olanda, Nepal, India.
Lista completă a țărilor o puteți găsi pe site-ul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Post Author: Patricia Bușcu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *