O nouă colectă mobilă de sânge a fost organizată la Spitalului Orăşenesc Oţelu-Roşu, iar de Paște, Centrul va fi închis

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa va fi închis vineri, 22 aprilie și luni, 25 aprilie.

Acesta își va relua activitatea marți și va funcționa în intervalul orar 7.30-13.00.

De asemenea, o nouă colectă mobilă de sânge a fost organizată la punctul de recoltare din cadrul Spitalului Orăşenesc Oţelu-Roşu, însă nu foarte mulți oameni s-au prezentat pentru a dona.

Astfel, conducerea Centrului face apel la cetățeni să facă o faptă bună acum, de sărbători și să vină să doneze.

Reamintim că persoanele care donează sânge vor primi 7 tichete de masă în valoare de 67 de lei şi o zi liberă plătită de la serviciu.

Nu pot dona sânge persoanele sub 18 ani sau cele peste 60 de ani, persoanele care au sub 50 de kg, persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, persoanele anemice, persoanele hipo sau hipertensive, persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4, persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării, persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni, precum și femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

De asemenea, intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *