O nouă listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat! CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat! Pe listă, s-au făcut modificări în funcție de rata de incidență a cazurilor cu Covid 19 din fiecare țară. Bulgaria, care s-a aflat în zona roșie, a trecut în zona galbenă, iar Spania în zona verde.

Principalele modificări din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență sunt:
În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein.
Din zona roșie, au trecut în zona galbenă ca urmare a scăderii ratei de incidență, țări precum Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico. Eswatini, Guernsey.
Din zona verde au trecut pe lista tărilor din zona galbenă, ca urmare a creșterii ratei de incidență, Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar
În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.
Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată pe siteul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au mai avut Coronavirus sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
Dacă o persoană vine din zona roşie, intră în carantină dacă nu face dovada că este vaccinată sau că a mai fost diagnosticată cu Covid 19. Testul nu mai scuteşte de carantină.
Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.