O nouă șansă pentru bacul de la Moldova Nouă. Aqucaraș a preluat cârma!


După o lungă perioadă în care nu a funcționat, mai întâi din cauza pandemiei, apoi din cauza problemelor financiare, bacul Baziaș 4 care face trecerea pe Dunăre de la de la Moldova Nouă la Usije, Republica Serbia, a fost relansat, sub gestiunea societății Consiliului Județean Caraș-Severin, Aquacaraș.
În urma licitației desfășurate săptămâna aceasta, Aquacaraș a câștigat contractul de concesiune pentru serviciile de operare a bacului de trecere tip catamaran și a pontonului, investiții realizate de Consiliul Județean Caraș-Severin în cadrul unui proiect european. Bacul fusese inaugurat în decembrie 2019 însă în apropae toată perioada sucrsă de atunci a fost nefuncțional.
Bacul de trecere din România în Serbia ar putea ajuta la dezvoltarea turismului pe ambele maluri ale Dunării.
Cu o capacitate maximă de 20 de autoturisme și 40 de călători, bacul va efectua curse zilnic, începând de marți, 19 iulie, de la orele 09:00 și 17:30 din Moldova Nouă, respectiv 10:15 și 19:00 din Usije, Republica Serbia, prețul unei călătorii fiind 30 de lei de persoană, respectiv 80 de lei pentru un autoturism. Pe perioada desfășurării Balkan Festival de la Berzasca, 15-18 iulie, programul bacului va fi de la ora 09:00 și 15:30 din Moldova Nouă, respectiv ora 10:15 și 16:45 din Usije, Republica Serbia, călătoriile fiind gratuite.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *