Ora la care te culci…

ora-la-care-te-culci

Unii oameni se află în elementul lor după miezul nopții, în timp ce altora le place să înceapă ziua cât mai de dimineață, însă probabil puțini bănuiesc că aceste diferențe sunt cele care ne spun cât de inteșligenți sunt.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele cu o inteligență ridicată au obiceiul să se culce mult mai târziu. Iată care sunt rezultatele:

Studiul publicat de Şcoala de ŞtiinŢe Economice si Politice din Londra arată că oamenii obișnuiți au tendința să meargă la culcare când apune soarele și să se trezească la răsăritul lui.

Oamenii cu o inteligență mai sclipitoare se culcă mai târziu, întrucât simt nevoia să-și manifeste propriile trăiri și să-și creeze propriul model.

Satoshi Kanazawa, psiholog la instituția mai sus amintită, spune că acest lucru este ca o sfidare inconștientă, mai exact refuzul de a fi ca toți ceilalți. Așadar, oamenii care au un IQ ridicat au tendința să amâne ora de culcare.

Mai exact, oamenii au un IQ mic – de 75, adorm în cursul săptămânii în jurul orei 23:40 și se trezesc în jurul orei 7.00.

Oamenii cu un IQ cuprins între 90 și 110 se culcă în cursul săptămânii în jurul orei 0.00 și se trezesc la 7.30, iar în weekend adorm la 1.10 și se trezesc la 10.15.

În final, oamenii cu o inteligență peste medie, adorm în cursul săptămânii după ora 0.30 și se trezesc după 7.50, iar în weekend adorm după 1.45 și se trezesc după ora 11.00.

Psihologii susțin că a sta treaz noaptea este un act de răzvrătire din partea oamenilor, în condițiile în care ei dorm noaptea și lucrează ziua de câteva milenii. Tocmai din această cauză se spune că cei care se sustrag tiparului au mari șanse să devină lideri sau să obține cunoștințe avansate.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.