Patimi multe, final prevăzut!

S-au încheiat alegerile pentru Primăria din Moldova Nouă, cu victoria clară a lui Ion Chisăliță, care a totalizat 2.710 voturi, în timp ce contracandidatul său, Eugen Băleanu, a primit 1.183 de voturi valabil exprimate. În total, din cei aproximativ 11.000 de alegători câți sunt înscriși pe listele elctorale s-au prezentat la scrutinul de ieri 3.969 de alegători. Alegerile pentru funcția de primar la Moldova Nouă s-au repetat, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să păstreze o hotărârea dată de Biroul Electoral Central prin care se stabilise că alegerile pentru funcția de primar trebuie repetate fără candidatul Alianței Pro Caraș Severin, fostul primar, Adrian Torma. Pe buletinele de vot au rămas ceilalți candidați care au participat și la localele din 27 septembrie, Ion Chisăliţă (PNL) şi Eugen Băleanu (Partidul Verde), ordinea acestora a fost menţinută pe buletinele de vot aşa cum a fost stabilită prin tragerea la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020. La alegerile de ieri au fost tipărite și distribuite 11.984 de buletine de vot pentru cele 12 secţii de votare. Au fost 53 de solicitări pentru urna mobilă.
Conform datelor AEP, prezenţa la urne în oraşul Moldova Nouă a fost de 36,37%, mai exact din cei 10.899 de locuitori așteptați la urne, au votat 3.969. Reamintim că Ion Chisăliță a mai deținut funcția de primar al orașului Moldova Nouă în mandatul 2008-2012, a fost urmat în mandatul 2012-2016 de Matei Lupu și ulterior în mandatul 2016-2020 de Adrian Torma. Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Caraș Severin, scrutinul de ieri din orașul de la Dunăre s-a desfășurat fără incidente majore. De-a lungul zilei au fost mai multe sesizări, dar majoritatea nu au fost confirmate. A fost însă o zi cu o mare desfășurare de forțe:„Peste 150 de polițiști și jandarmi din Caraș-Severin au fost angrenați în misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, a pazei și protecției celor 12 secții de votare constituite pe raza orașului și de verificare a sesizărilor de natură electorală.

În cursul zilei au fost primite 86 de notificări prin SIMPV – Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot și Prevenire a Votului Ilegal, majoritatea privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor alegători, toate cele 86 de notificări fiind infirmate.

De asemenea, în cursul serii, Poliția Orașului Moldova Nouă a fost sesizată de către reprezentantul unui partid politic, cu privire la o posibilă infracțiune de fals în declarații, în legătură exprimarea votului prin intermediul urnei speciale. În urma acestei sesizări, au fost dispuse verificări imediate, fiind înregistrat un dosar de cercetare penală, în care se continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *