Petrică Vița are nevoie de noi!

Viața îți oferă deseori capitole pe care nu le poți depăși singur. Este și cazul cunoscutului și îndrăgitului instrumentist, Petrică Vița. În aceste momente cel care a mișcat de-a lungul vremii cu taragotul său multe inimi trece prin momente extraordinar de grele și are nevoie de sprijinul nostru al tuturor. O boală nemiloasă îl țintuiește pe un pat de spital, iar familia a găsit că poate fi tratat într-o clinică, la Viena. Costul tratamentului este însă atât de mare încât depășește chiar și posibilitățile familiei extinse Vița. Georgiana Vița, fiica lui Petrică și Ramona Vița a deschis mai multe conturi pentru ca cei care doresc să doneze pentru ca Petrică Vița să ne încânte din nou cum numai ele știe să o facă. Petrică Vița este angajat al Cetrului pentru Promovarea Culturii Tradiționale Caraș Severin și conducătorul orchestrei Virtuozii Semenicului, motiv pentru care conducerea instituției va organiza un spectacol caritabil la Sala Polivalentă din Reșița în data de 26 iunie, ora 18.00. Intrarea va fi liberă, însă se vor putea face donații în urnele amenajate de Crucea Roșie, filiala Caraș Severin, partener al acestui eveniment caritabil. Dan Mirea, managerul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Caraș Severin a transmis următorul comunicat : „Cu toții îl susținem pe maestrul taragotului, PETRICĂ VIȚA. De o viață mângâie inimile oamenilor prin muzica pe care o cântă, iar în rândul prietenilor este extrem de iubit pentru omul bun care este. Până acum nu s-a făcut publică problema lui de sănătate cu care se confruntă de 6 ani de zile, fiind unul din cei mai disciplinați pacienți.
În cazul lui Petrica Vița, boala a fost ținută sub control, până în ultimele luni. Din păcate, situația s-a agravat și a avut nevoie de un tratament mai puternic, iar în acest moment artistul se află peste hotare la Viena, în Austria. Pentru cancerul de piele cu care se confruntă este nevoie de un tratament special, iar costurile sunt uriașe.
Trebuie spus că familia se luptă din răsputeri să țină pasul cu aceste costuri enorme. Tratamentul este unul de lungă durată și costurile sunt de aproape 60.000€ pe săptămână, în cazul în care va necesita spitalizare permanentă.
Nu ne putem dori decât ca Petrică Vița, marele artist și rege al taragotului din Banat să se însănătoșească iar pe lângă rugăciunile celor ce îl admiră, orice sprijin financiar contează.
Cine dorește și poate să-l ajute pe artistul Petrică Vița în această perioadă dificilă pe care o traversează, aveți la dispoziție următoarele conturi :

Georgiana Larisa Muntean Vita
RO78INGB0000999907065472
Cont LEI

Georgiana Larisa Muntean Vita
RO98INGB0000999907065500
Cont EURO

Georgiana Larisa Muntean Vita
RO19BREL0005501872630100
Cont LEI – REVOLUT

Georgiana Larisa Muntean Vita
LT823250046326529002
Cont EURO – REVOLUT

Dacă veți transfera în contul fiicei artistului, Georgiana, cea care se ocupă alături de soția, Ramona Vița ca acestuia să i se poată achita șederea la Viena, vă rugăm să completați rubrica de detalii în care să scrieți DONAȚIE, PETRICĂ VIȚA. În sprijinul lui Petrică Vița, în data de 26 iunie 2023, luni, de la ora 18:00, la Sala Polivalentă din Reșița va avea loc un spectacol caritabil, realizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, cu sprijinul societății de Cruce Roșie din România filiala Caraș-Severin, la care și-au anunțat participarea o serie de mari artiști ai folclorului românesc: Stana Stepanescu, Zorica Savu, Dinu Iancu Salajanu, Carmen Popovici Dumbravă, Olguța Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Marius Cîrnu,  Vasile Coca.

Vă mulțumim, în numele familiei Vița, pentru orice gest la adresa artistului Petrică Vița! „

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *