Primii pași spre digitalizarea manualelor. Elevii reșițeni din clasele pregătitoare vor învăţa după manuale digitale, în urma unui proiect încheiat de Primăria Reșița cu editura Art Klett

Primăria municipiului Reșița face primii pași spre „Viitorul digital”. Așa este intitulat proiectul inițiat de administrația locală pentru micuții din clasele pregătitoare care învață în școlile din municipiu.

Școala este mediul în care copiii își dezvoltă aptitudinile, dobândesc simţul răspunderii și se formează pentru viață și societate.

”Viitorul digital” este proiectul gândit de noi pentru a sprijini micuții din clasele pregătitoare să se familiarizeze într-un mod cât mai plăcut cu școala. Astfel, cei 420 de elevi din clasele pregătitoare au fost așteptați în prima zi de școală cu seturi de materiale educaționale oferite de municipalitate: caiete de activități pentru clasă și afterschool, caiete de evaluare, stickere și acces la ediția digitală a acestor materiale pe tot parcursul anului. Partenerul nostru, editura Art Klett, va sprijini pregătirea cadrelor didactice înscrise în acest proiect cu programe de mentorat și acces pe platforma online de predare integrată.” – se arată pe pagina de socializare a Primăriei Reșița.

În prezent, la Reșița, se efectuează lucrări de reabilitare și modernizare cu fonduri europene, la mai multe instituții de învățământ. Este vorba mai exact de 6 şcoli gimnaziale, 7 grădiniţe și 8 colegii şi licee.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *