Rata de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a crescut cu aproape 4 procente după soluționarea contestațiilor

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a crescut cu aproape 4 procente după soluționarea contestațiilor, respectiv, de la 39% cât era înainte de contestații la 42,86% după contestații.

În a doua sesiune de Bacalaureat au participat, la nivel național, aproape 35.000 de candidaţi, din care aproape două treimi din promoţia anului 2022, adică peste 22.000 de candidați, iar peste 12.000 din promoţiile anterioare.

În Caraș-Severin, s-au înscris pentru a susține examenul aproape 560 de candidați.

Mai exact, aproape 250 de candidați au dat examenul la Colegiul Național „C. D. Loga” din Caransebeș, peste 180 de candidați au susținut examenul la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” din Reșița și peste 120de candidați au dat examenul la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița.

Reamintim că la prima sesiune de Bac, rata de promovare a fost de 70,10%.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele scrise, la care trebuie să obțină cel puțin nota 5 și să obţină media 6, la probele scrise.
Iar media generală de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică din notele obţinute la respectivele probe.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *