Remember Tupac

Tupac Amaru Shakur (n. 16 iunie 1971 – d. 13 septembrie 1996), cunoscut sub numele de 2Pac, Makaveli sau doar Pac, a fost inclus în Guinness Book of World Records ca fiind rapperul cu cele mai multe vânzări de albume din lume, peste 120 de milioane, 65 de milioane doar în America. Majoritatea cântecelor lui Tupac sunt despre viața grea din ghetouri, rasism, problemele din societate, și, uneori, insulte adresate altor rapperi. Tupac este cunoscut pentru susținerea egalității rasei și egalitatea economică, cunoscut de asemenea și pentru descrierea în detaliu a violenței, abuzul de droguri și conflicte cu legea. Mulți îl consideră ca fiind cel mai mare rapper al tuturor timpurilor.

Și-a început cariera de rapper în anul 1990 când a înregistrat prima sa melodie cu ajutorul grupului vocal „Digital Underground”. Mai târziu a fost lansat primul său album și anume „2Pacalypse Now” care i-a adus foarte multe critici din cauza limbajului agresiv.

În 1993, Tupac formează grupul Thug Life împreună cu câțiva prieteni de ai săi: Big Syke, Macadoshis, fratele său vitreg Mopreme Shakur și Rated R. Grupul a lansat primul și ultimul lor album Thug Life Vol. 1 pe 26 Septembrie, 1994. Grupul cântă la concerte de obicei fără Tupac. Conceptul ,,Thug Life” în viziunea lui Tupac era o filozofie pentru viață. A dezvoltat cuvântul în ,,The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody”. El a definit cuvântul ,,thug” nu ca un criminal, ci ca un om care este stabil, care își știe puterile, care își face viața lui și este mândru de realizările sale.

Tupac Shakur și-a început cariera de actor cu filmul ,,Juice”, din 1992, unde interpreta un adolescent pe nume Bishop. Filmul a fost foarte bine văzut, criticii spunând că Bishop este un personaj complex și reprezintă o parte din adolescenții din ziua de astăzi. În 1993, a jucat în filmul ,,Poetic Justice”, alături de Janet Jackson, jucând în rolul unui postaș pe nume Lucky. Se zvonea că rolul fusese scris de fapt pentru Ice Cube. În 1994, Tupac a jucat în filmul Above The Rim, un film dramatic despre baschet, unde el joacă rolul unui traficant de droguri. În 1996, Tupac a filmat filmul Bullet, care a fost lansat la câteva luni după moartea sa. În acest film, Tupac joacă rolul lui Tank. Următorul său film a fost Gridlock’d, lansat tot la câteva luni după moartea sa, jucând rolul lui Ezekiel ‘Spoon’ Whitmore. În 1997, a fost lansat ultimul film a lui Tupac, numit Gang Related, unde joacă rolul unui detectiv corupt pe nume Rodriguez.

În februarie 1996, Tupac Shakur lansează al patrulea său album intitulat All Eyes On Me, un album dublu, ceea ce l-a făcut primul rapper din istorie care a lansat un album ce conținea două părți. Acesta a fost primul album lansat după venirea la Death Row fiind vândut în 9 milioane de exemplare. Afeni Shakur a recunoscut că Tupac a înregistrat 147 de melodii în acea perioadă, majoritatea melodiilor fiind lansate în albume post-mortem. Exemple: Better Dayz și Until The End Of Time.

Pe perioada încarcerării lui în penintenciarul de maximă securitate Clinton, Shakur a citit și studiat cărțile lui Niccolò Machiavelli și a altor scriitori cunoscuți, preluând astfel pseudonimul de „Makaveli” regăsit in albumul său The Don Killuminati: The 7 Day Theory. Albumul prezintă un contrast al lucrărilor anterioare. Pe întreaga durată a albumului, Shakur continuă să se bazeze pe temele reprezentate de durere, făcând acest album să prezinte cele mai evoluate idei din cariera sa. Shakur a scris și înregistrat toate versurile în numai 3 zile, iar fazele de producție au durat 4 zile, rezultând un total de 7 zile pentru completarea albumului. Albumul a fost terminat înainte de moartea sa, acesta punându-și în totalitate amprenta asupra detaliilor. Albumul a debutat pe primul loc și a fost vândut în 663.000 de exemplare încă din prima săptămână.

Pe 13 septembrie 1996, la 04:03 am, Tupac Shakur a fost declarat mort, in urma unui atac armat. După acestea, corpul lui Tupac a fost incinerat, iar cenușa sa a fost împrăștiată în Oceanul Pacific, o parte din cenușa fiind amestecată cu marijuana de membrii grupului The Outlawz. Familia și prietenii au împărțit resturile rămase într-o ceremonie ce a avut loc în Soweto, Africa de Sud. Ceremonia a fost întârziată de la 13 septembrie 1996 la 16 iunie 1997, care ar fi fost a 26-a zi de naștere a lui Tupac.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *