Reșița, exemplu pentru Istambul


O delegatie din Istanbul, Turcia a fost prezentă la Reșița, în perioada 18-19 septembrie 2022, la invitația Asociației NEVO Parudimos, pentru un schimb de experiență pe tema proiectelor de incluziune socială pentru romi și persoane defavorizate.
În prima zi, oaspeții Primăriei Reșița au vizitat orașul și zonele marginale, unde se derulează proiectele de integrare socială și îmbunătățire a condițiilor de locuire. În cea de-a doua zi, la Primăria Reșița a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat primarul Ioan Popa, viceprimarul Adrian Dacica și echipele GAL Reșița și Nevo Parudimos. S-a discutat despre proiectele aflate în implementare și despre derularea de proiecte comune prin care să se obțină si alte finanțări.
Primarul Ioan Popa a prezentat proiectele derulate de municipalitate împreună cu ONG-urile din oraș și alți parteneri, în ceea ce priveste incluziunea grupurilor vulnerabile și în special cele legate de proiectul de modernizare a zonei Mociur, ce include demolarea unui bloc aflat în stare de risc și modernizarea blocului numărul 2, a grădiniței și a infrastructurii rutiere din zonă.
De asemenea, Reșița a fost invitată să se alăture rețelei D 40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani, inițiată de orașul Istanbul cu scopul de a dezvolta relațiile dintre comunitățile din zonă.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *