Românii sunt campioni la sedentarism! Peste 60% dintre români nu fac sport niciodată

Mișcarea este vitală pentru buna funcționare a organismului, iar la baza acestei afirmații stau numeroase studii în domeniu, realizate de o mulțime de cercetători de-a lungul timpului.

Indiferent de vârstă, mișcarea este esențială pentru ca toate organele care alcătuiesc corpul uman să funcționeze normal.

Din păcate, în România, procentul populației sedentare este de 63%, iar interesul pentru exerciții fizice și sport a scăzut cu trei procente într-un interval de patru ani.

Foarte multe boli, cum ar fi obezitatea, diabetul zaharat, depresia și cancerul, pot fi prevenite sau tratate prin activitate fizică.

Menționăm de asemenea că ultimul studiu arată că suntem printre cei mai sedentari cetățeni ai Uniunii Europene și doar polonezii, grecii și portughezii, ne întrec.

În cursul pandemiei COVID-19, nivelul de activitate fizică a scăzut considerabil în rândul tuturor categoriilor de populație.

Prin activitate fizică se înțelege orice tip de mișcare, de la exerciții fizice și sport până la activități recreative – cum sunt plimbarea, mersul pe bicicletă, dansul – sau activitățile obișnuite din gospodărie – grădinărit, curățirea locuinței.

 

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *