„Săptămâna școală în siguranță” în unitățile de învățământ cărășene


Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J Caraș-Severin au derulat activități preventive în cadrul proiectului inițiat la nivel național, de Direcția Siguranță Școlară, denumit ,,Săptămâna Școală în Siguranță”.

Scopul este conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice, precum și a părinților, cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim.

În acest sens, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști de la toate formațiunile cu atribuții în ceea ce menținerea unui climat de siguranță în școli și cu partenerii instituționali, respectiv Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Asociația „Clar”, au desfășurat activități educativ-preventive în școlile cărășene.

Mai exact, vizate au fost Colegiul Național „Mircea Eliade”, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” și Colegiul Tehnic, din Reșița și Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeș.

Au fost abordate subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, faptele de bullying și cyberbullying, infracțiunile de criminalitate informatică, consumul și traficul de droguri printre elevi, precum și infracțiunile la viața sexuală și nerespectarea vieții private.

Menționăm că în perioada septembrie – decembrie a anului școlar 2023 – 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au organizat și desfășurat peste 700 de activități de informare pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, precum și a bullying-ului și cyberbullying-ului în unitățile de învățământ preuniversitar din Caraș-Severin.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *