Scorţişoara – redescoperita!


Scorțișoara (Cinnamomum verum, sinonim cu C. zeylanicum) este coaja de culoare roșcată-cenușie, a scorțișorului, un arbore mic, exotic, veșnic verde care atinge 10 până la 15 metri înălțime și face parte din familia Lauraceae. Este originar din Sri Lanka și din sudul Indiei.

Scoarța este comercializată uscată sub formă de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub formă de bucățele sau gata măcinată. Se utilizează în bucătăria occidentală mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetărie, iar în țările orientale și la condimentarea preparatelor culinare.

Noi cercetări ştiinţifice arată că scorţişoara poate ajuta în cazul durerilor de stomac şi la menţinerea unui sistem digestiv sănătos.

Cercetătorii de la RMIT University School of Engineering din Melbourne au descoperit că inclusiv o cantitate foarte mică de scorţişoară poate contribui la scăderea nivelului de dioxid de carbon din stomac, ajutând digestia. De asemenea, protejează pereţii stomacului.

Rezultatele studiului au fost publicate în Scientific Reports. Deocamdată, testele au fost făcute pe porci, însă oamenii de ştiinţă cred că vor obţine rezultate similare şi în cazul oamenilor.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *