Secretul cafelei perfecte

secretul-cafelei-perfecte

Alcătuită din peste 1.800 de compuși chimici, cafeaua este una dintre băuturile preferate la nivel mondial — potrivit estimărilor, în fiecare zi în lume sunt consumate câteva miliarde de căni cu cafea. Prepararea cafelei perfecte este, însă, o provocare pentru foarte mulți. Cu toţii ne dorim să ne desfătăm cu gustul cafelei perfecte. Oamenii de ştiinţă susţin că tocmai au descoperit secretul.

Un nou studiu, realizat de cercetătorii Maxwell Colonna-Dashwood şi Christopher Hendon, arată că tot ce trebuie să faci este să congelezi boabele de cafea înainte de a le măcina, notează UPI.

Dashwood şi Hendon au făcut descoperirea pe când studiau efectul temperaturii în timpul măcinării cafelei prăjite. Aşa au ajuns la concluzia că răcirea boabelor duce la o consistenţă mai mare şi la un gust mai bun.

„Se modifică gustul pentru că schimbările subtile în distribuţia dimensiunii particulelor fac o diferenţă uriaşă în rata de extracţie”, spune Hendon.

Colonna-Dashwood adaugă: „Sunt convins că vom vedea impactul acestei descoperiri în competiţiile de cafea la nivel mondial”.

Pe lângă un gust mai bun al cafelei, cei doi susţin că vei avea nevoie şi de mai puţine boabe pentru o ceaşcă de cafea, dar şi de mai puţin timp. „Ar putea avea un impact major în industrie”, spune Hendon. „Oamenii căută să producă o băutură de înaltă calitate şi sunt dispuşi să încerce mereu lucruri noi”, completează el.

Cât de reci trebuie să fie boabele?

Cât de reci posibil. Conform studiului, boabele de cafea au fost răcite folosindu-se un congelator (-19 grade Celsius), gheaţă carbonică (-79 grade) şi nitrogen lichid (-196 grade). Boabele răcite astfel s-au comportat de departe mai bine ca cele aflate la temperatura camerei, obţinându-se într-un final un gust mult mai bun al cafelei.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.