Temperaturile scad considerabil, pentru următoarele două săptămâni, anunță Administrația Națională de Meteorologie!

După zilele caniculare, vremea intră într-un proces de răcire, astfel că în unele regiuni din țară temperaturile vor scădea până la valori maxime de 29 de grade în Banat și Crișana și 24 de grade Celsius în Transilvania. Valori termice ceva mai mari vor fi în Muntenia și Dobrogea. Sunt așteptate și ploi, iar instabilitatea atmosferica va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Meterorologii anunta ca temaprturile scad considerabil in următoarele două săptămâni, până în data de 21 august. În zona Banatului, va fi o vreme în curs de răcorire, astfel că temperaturile vor ajunge la valori normale, apropiate de cele specifice perioadei. Astfel, se vor înregostra temperaturi maxime între de 25-29 de grade C, iar cele minime vor oscila între 13-17 grade C.
În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă, temeperaturile diurne vor fi între 30-32 de grade, iar cele nocturne între 15-19 grade C, fiind posibile şi după-amiezi în care se va atinge starea de caniculă.
În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi ridicată şi în perioada 14-19 august.
La munte, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18- 25 de grade şi ale minimelor de 8-16 grade.
Excepţie va face perioada 10-13 august când vremea va fi mai răcoroasă, chiar rece faţă de temperaturile normale specifice perioadei, astfel – ziua valori de 12-20 de grade şi noaptea de 6-14 grade, în medie. La începutul perioadei de referinţă, pe arii extinse vor fi averse şi se vor cumula local cantităţi de apă mai însemnate. Ulterior, va ploua pe alocuri, cu precădere în cursul după-amiezilor.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *