Trotuar blocat de câțiva ani, la Băile Herculane! Un cetățean își exprimă nemulțumirile și face apel la administrația locală pentru a rezolva acest lucru

 

La  Băile Herculane  este un trotuar  innacesibil pe sute de metri, și asta de câțiva ani, este sesizarea unui cetățean din Băile Herculane.
„Se împlinesc cativa ani de când trotuarul de pe strada Zăvoiului din Băile Herculane este innacesibil pe sute de metri. Eu înteleg că există cunoștiințe și probabil interese, dar este o adevarată aventură să mergi pe acea zonă, strada fiind foarte îngustă și trotuarul ocupat de zeci de tone de materiale de construcții, de ani de zile. Chiar nu se poate face nimic? Pentru o Primărie care nu are bani de salarii, sunteți cam indulgenți cu amenzile, de aceea cer ajutorul Consiliului Județean.”- este mesajul transmis pe adresa redacției noastre,  de un cetățean din Băile Herculane.
În urma acestei sesizări am contactat reprezentanți ai Primăriei orașului Băile Herculane pentru  un răspuns.

Administrația Locala din Băile Herculane face următoarele precizări:

„Având în vedere informațiile transmise către Primăria Băile Herculane privitoare la depozitarea unor materiale de construcții pe str. Zăvoiului din Băile Herculane, vă comunicam urmatoarele:
Pe str. Zavoilului, vis-à-vis de trotuarul în cauză, Primăria Băile Herculane a concesionat un teren în anul 2021 unui investitor privat ce urmează să construiască o parcare etajată din fonduri proprii. Realizarea parcării este necesară pentru a descongestiona traficul în sezonul de vară întrucât se crează blocaje rutiere frecvente. De la data concesionarii investitorul a achiziționat materialele necesare depozitându-le pe trotuar în vederea executării în regim de urgență a lucrării. Obținerea autorizației de construire s-a întins însă pe o perioadă mai mare de 2 ani, datorită birocraței .
Traficul rutier în zonă se desfașoară pe două benzi de circulație, conform avizului de principiu nr. 578583 / 2024 emis de Poliția Băile Herculane, traficul pietonal fiind afectatîin mică măsură pe o bucata de câțiva metri de trotuar.
Dupa emiterea autorizaței de construire, în aproximativ 2 luni de la data prezentei, investitorul va elibera zona, folosind materialele la executarea investiției.
Primăria Băile Herculane sprijină inițiativa privată și face apel la înțelegerea cetățenilor în vederea realizării unor investiții ce deservesc interesul comunității.” – au transmis reprezentanți din cadrul  Compartimentulului -Domeniul Public și Privat -Primăria Băile Herculane.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *