Un nou trend – ciocolata cu vin rosé

ciocolata-rose

Se poate spune despre vinul rosé că vine ca o completare în spaţiul dintre vinul roşu şi cel alb. Însă vinul rosé are propria lui personalitate.

Acest tip de vin este obţinut atunci când cojile strugurilor roşii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă. Că vă faceţi o idee, vă vom spune că vinurile roşii sunt obţinute adesea după ce strugurii au fost lăsaţi să fermenteze săptămâni bune, în timp ce, în cazul vinurilor rosé, aceste capătă culoarea în numai câteva ore.

Producătorul de vin are controlul absolut asupra culorii vinului şi ştie exact când trebuie să îndepărteze cojile strugurilor roşii, responsabile cu pigmentarea. După cum cred că întuiţi deja, aproape orice sortiment de struguri roşii de vin – de la Cabernet Sauvignon la Syrah – poate fi folosit pentru a obţine vinul rosé. Totuşi, există anumite stiluri şi anumite sortimente de struguri care sunt agreate în mod deosebit pentru obţinerea acestei băuturi.

Am povestit despre vinurile rosé pentru că de fiecare dată când spui rosé te gândeşti automat la vin. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe, pentru că ciocolata rosé şi-a făcut intrarea în scenă şi este gata să cucerească papilele pretenţioase.

În Statele Unite, mai exact în Los Angeles, Compartés, un trendsetter în materie de ciocolată, a lansat „Roses & Rosé”, noua senzaţie a sezonului – o ciocolată albă la bază, cu vin rose franţuzesc autentic şi petale de trandafiri, care deja se anunţă a fi un succes.

Rosé-ul, cândva considerat o alegere nefericită, deloc pretenţioasă, în materie de vinuri, este astăzi sinonim cu luxul şi eleganţa, mai ales datorită succesului unor branduri precum Whispering Angel sau Miraval.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *