Un nou val de căldură lovește România!


Un nou val de căldură a venit peste România! Sunt afectate mai multe județe din țară printre care și județul Caraș-Severin, unde va fi cod galben de caniculă.
Meteorologii anunță temperaturi care vor depăși recordurile absolute ale perioadei! Printre zonele afectate de caniculă regăsim și zona Banatului. În județul Caraș-Severin va fi cod galben de caniculă.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

În 6 județe din țară va fi cod roșu de caniculă. Este vorba de județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud, unde temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 38- 39 de grade Celsius.

Pentru această perioadă, se recomandă creșterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi, evitarea alimentației bogate în grasimi și reducerea consumului de cafea. Iar în cazul expunerii la soare obligatoriu,trebuie, să fie folosite mijloace de protecție, cum ar fi pălării, umbrele, ochelari de soare și îmbrăcăminte subțire.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.