Vacanța de iarnă s-a încheiat, iar elevii de gimnaziu și liceu au început astăzi școala!

După 10 zile libere, timp în care elevii au petrecut vacanța de iarnă alături de părinți, bunici și prieteni, aceștia s-au întors astăzi din nou la școală.

Însă, nu toți elevii, ci doar cei de gimnaziu și liceu, care au avut o vacanță de iarnă mai scurtă.

Menționăm că în primele 2 săptămâni de școală din 2022 se vor da tezele pentru semestrul 1.

Deși ar fi trebuit să fie în semestrul al II-lea deja, în ianuarie, elevii de gimnaziu revin tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, fără să mai aibă, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Deci, ei au de recuperat cele 2 săptămâni pe care autoritățile i-au forțat să le petreacă acasă în noiembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Elevii din clasele 0 – IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie. Pentru ei, vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala Altfel.

Următoarea vacanță pe care o vor avea școlarii va fi de-abia vacanța de primăvară, care va începe de vineri, 15 aprilie și se va încheia duminică, 1 mai.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *