[VIDEO] Aventura Discover EU, la final!

Darius, un tânăr cărășean, elev în cadrul Liceului Teoretic Traian Vuia a călătorit timp de o lună în Europa datorită faptului că a aplicat și a fost ales să ia parte la această experiență printr-o acțiune inițiată prin programul Erasmus+ intuitulat DiscoverEU. Aventura Discover EU a ajuns la final, iar Darius se declară impresionat, experiența sa fiind una de excepție. A vizitat 12 țări pe parcusul a 32 de zile.

 

Darius Lăpădat este un tânăr cărășean care studiază în Reșița, și a reușit să își atingă unul dintre cele mai frumoase obiective și anume acela de a călători și a vedea locuri frumoase, în cadrul unui tur al Europei. A făcut acest acest lucru datorită faptului că a aplicat pentru acest proiect intitulat DiscoverEu.
Darius Lăpădat este și președintele Consiliului Elevilor din Caraș-Severin.
Este așadar un exemplu pentru tinerii din județ.
Acum, aventura Discover EU a ajuns la final.
Pentru Darius experiența Discover Eu a însemnat mai mult decât o călătorie. A însemnat o călătorie de învățare. Călătoria a început pe data de 8 august și s-a încheiat pe data de 9 septembrie. Aventura Discover EU a durat 32 de zile cu tot cu zilele de călătorie. În tot acest timp Darius a vizitat 12 țări și 12 capitale și 13 destinații.

Viena a fost prima destinație din această aventură a lui Darius împreună cu Darian, partenerul său de călătorie. A doua destinație DISCOVER EU a fost Veneția, apoi Roma, Milano, apoi a vizitat țări precum – Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Islanda, Portugalia, Spania, Franța, Austria, și Ungaria.

DiscoverEu sau European YOUTH Portal este o acțiune a programului Erasmus+ care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare.
Scopul său este să le ofere tinerilor în vârstă de 18 ani o experiență de călătorie care le va întări sentimentul de apartenență la Uniunea Europeană și le va permite să exploreze diversitatea Europei, patrimoniul cultural și istoria acesteia, să-și creeze legături cu persoane de pe întregul continent și, în cele din urmă, să se descopere pe ei înșiși.

 

Călătoria lui Darius în Europa pe parcusul lunii august, s-a desfășurat datorită oportunității oferite de reprezentanții DiscoverEu și EuroDesk Romania.

 

 

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *