{VIDEO} Haită de lupi în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului!

 

Imagini rar întâlnite au fost surprinse pe camerele de monitorizare ale faunei din Romsilva – Parcul Național Semenic- Cheile Carașului! Camerele de supraveghere au surprins o haită de lupi.
Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de aproximativ 36.050 de hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate și numeroase obiective și trasee turistice.
Există 23 de specii de lup care trăiesc peste tot în Europa, Asia şi America de Nord. Lupul este unicul strămoș al câinelui, primul animal domesticit de om.
Haita de lupi este condusă tot timpul de o pereche „alpha”, formată dintr-un mascul și o femelă, iar aceștia, inclusiv puii lor, au mai multe priorități în cadrul haitei si sunt primii care se hrănesc.
Puii de lup se nasc orbi, surzi și cu ochi albaștri. Culoarea ochilor se schimbă în nuanțe de galben-portocaliu la 8 pană la 16 săptămâni de la naștere. Când ating vârsta de 2-3 ani și ating maturitatea sexuală, puii își părăsesc familia pentru a forma noi colonii.
Un lup își petrece o treime din viața sa mișcându-se; lupii pot atinge viteze de 65 km/h și aleargă folosind degetele, nu întreaga laba, ceea ce îi ajută să se oprească mai repede la nevoie.
Blana lupului este formata din două straturi – unul de suprafață, mai aspru, ce protejează animalul de apă și murdărie și unul interior, mai moale, ce se înnoiește anual și are rolul de a izola corpul.
Mușcătura de lup poate să fie foarte periculoasă mai ales pentru că ei poartă peste 50 de paraziți mortali dintre care foarte mulți cu siguranță sunt letali pentru om.
De regula, lupii se împerechează pe viată și ambii sunt părinți devotați păstrându-și legăturile familiale.

 

Post Author: Patricia Bușcu

Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *