Vremea va fi în continuare caldă, dar instabilitatea crește treptat în majoritatea regiunilor

 

Meteorologii au emis vineri dimineață un nou cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil de la ora 12:00 până la 23:00.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte”, a transmis ANM

În zilele următoare vremea va fi în continuare caldă, însă instabilitatea cuprinde cea mai mare parte a țării.
Vor fi perioade cu averse abundente, grindină și vijelii și doar prin sud-est găsim vreme ceva mai bună.

În Banat instabilitatea crește treptat. Aversele apar mai ales în a doua parte a zilei și vor aduce peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și descărcări electrice, și căderi de grindină și s-ar putea să se formeze vijelii. Temperaturile vor varia între 22 și 23 de grade C în acest weekend.
La munte aversele apar după orele prânzului, în majoritatea masivelor. O să cadă și grindină, iar în unele zone se vor strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se intensifică pe timpul ploilor.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *