”Zilele Asistenţei Sociale”. Gala Națională a  Excelenței în Asistenței Sociale

Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România sărbătorește, în luna martie a fiecărui an, ”Zilele Asistenţei Sociale”. Anul acesta, sub egida temei stabilite de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali (IFSW) – Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport,
evenimentele organizate urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.
Tema aleasă pentru anul 2022, „Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără support”i coincide cu tema summitului pentru oameni iniţiat de Institutul de Cercetare al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Socială (UNRISD) şi Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW) ce va avea loc în perioada 29 iunie – 2 iulie 2022. Tema acesta prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care să dezvolte securitatea și încrederea tuturor oamenilor cât și sustenabilitatea planetei. Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2022 va fi o oportunitate importantă pentru profesia de asistent social de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun.  La nivelul judeţului Caraş-Severin organizarea Zilelor Asistenţei Sociale revine sucursalei teritoriale Caraş-Severin a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără şi promovează drepturile şi interesele membrilor la nivel local, naţional şi internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei. Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, oportunitate importantă pentru profesia de asistent social de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun pe 15 martie se va organiza Gala Națională a  Excelenței în Asistență Socială.

Evenimentul este organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România(CNASR), este la cea de-a VIII-a ediție și a devenit o tradiție pentru toți cei care activează în domeniul social. Evenimentul va fi găzduit de Ateneul Român din București. Gala Națională a  Excelenței în Asistenței Sociale subliniază performanța celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și neguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale. Ediția 2022 va aduce în prim plan asistenți sociali sau personalități care s-au remarcat prin devotamentul fată de profesie, prin munca cu comunitățile şi beneficiarii pe care i-au deservit în timpul uneia dintre cele mai dificile perioade pandemice 2020-2021.
Amfitrionul evenimentului va fi Andreea Marin-Ambasadorul Excelenței în Asistență Socială. Județul Caraș-Severin a promovat și în acest an excelența în asistență socială, prin participarea cu nominalizări la categoria asistenți sociali. După parcurgerea cu succes a etapei de preselecție,  și jurizare, comunitatea din Banatul de munte va fi reprezentată cu aleasă responsabilitate la evenimentul  de la  Ateneul Român din București de Oana-Lavinia Filip, asistent social în cadrul Asociației medicale ,,Sfinții Cosma și Damian”, din Municipiul Reșița. Lavinia Elisabeta Popp, președintele CNASR- Structura Teritorială Caraș-Severin  evidențiază implicarea finalistei cărășene în proiecte științifice și comunitare, în folosul diverselor categorii de populație, în Organizația Salvați copiii- Filiala Caraș-Severin, în coordonarea practicii de specialitate a studenților de la Centrul UBB din Reșița, Departamentul de Asistență socială, precum și a proiectului caritabil „SUFLET  PENTRU  SUFLET”. „O felicităm pe finalista Oana-Lavinia Filip, pentru rezultatele remarcabile în munca cu copiii care provin din familii vulnerabile, pentru efortul depus în obținerea titlului de doctor în Sociologie al Școlii Doctorale de Filosofie, Sociologie și Științe Politice din cadrul Universității de Vest Timișoara.”, a precizat Lavinia Elisabeta Popp, președintele CNASR- Structura Teritorială Caraș-Severin.
Pentru mai multe informaţii despre Zilele Asistenţei Sociale în judeţul Caraş-Severin vă rugăm să vă adresaţi la Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali Structura Teritorială Caraş-Severin cu sediul în Reşiţa, P-ţa Traian Vuia 1-4, judeţul Caraş-Severin, e-mail: colegiulas_cs@yahoo.ro

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *