’’Ziua Națională a Înotului reprezintă un prilej de apreciere a performanțelor sportivilor ce au scris și scriu istoria natației românești”

Vicepreședintele Senatului României, Ion Marcel Vela, transmite un gând frumos cu ocazia Zilei Naționale a Înotului, echipei României aflată la Campionatul Mondial de Natație ce are loc în Japonia la Fukuoka, în perioada 14-30 iulie 2023. Ca de obicei, șeful liberalilor din Caraș-Severin, este alături de tinerii noștri aflați în competiții interne și internaționale.
’’Ziua Națională a Înotului reprezintă un prilej de apreciere a performanțelor sportivilor ce au scris și scriu istoria natației românești. România a fost și este pe podiumuri europene și mondiale, prin campionii săi.
De asemenea, încurajez practicarea acestui sport de la vârste fragede, pentru efectele benefice în dezvoltarea fizică și psihică a copiilor noștri.
Transmit,cu acest prilej, mult succes delegației României aflată la Campionatul Mondial de Natație ce are loc în Japonia la Fukuoka.
La mulți ani, tuturor sportivilor și iubitorilor acestui sport!’’, este mesajul liderului PNL.

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Natație 2023 a avut loc la Fukuoka, în Japonia. David Popovici reprezintă România la proba de înot 100 de metri și 200 de metri. Țara noastră va fi prezentă și în concursurile de sărituri în apă și sărituri în apă de la mare înălțime.
Campionul nostru, David Popovici, va debuta în seriile cursei de 200 m liber în ziua de 24 iulie, de la ora 04:30 (ora României). Semifinalele vor avea loc tot în aceeași zi, de la ora 14:00, în timp ce marea finală se va disputa pe 25 iulie, de la ora 14:00.
David Popovici și proba de 100 m liber de la CM Înot
26 iulie / Serii / ora 04:30
26 iulie / Semifinale / ora 14:00
27 iulie / Finală / ora 14:00
David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.
Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.
De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.
Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.
Inițial, ediția din 2023 trebuia să aibă loc în 2021, dar a fost amânată, deoarece Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo nu au putut fi organizate, din cauza pandemiei COVID-19.

Succes sportivilor noștri!

Post Author: Cornelia Dunăreanu

1 thoughts on “’’Ziua Națională a Înotului reprezintă un prilej de apreciere a performanțelor sportivilor ce au scris și scriu istoria natației românești”

  • Teknik Informatika

    (12/27/2023 - 15:44)

    Cum își exprimă liderul PNL susținerea și aprecierea pentru performanțele sportivilor români la Campionatul Mondial de Natație din Japonia? visit us Telkom University

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *