
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Deliciosul tort de morcovi cu glazură cremoasă deasupra este sărbătorit pe 3 februarie.
„Tortul de morcovi este un preparat care a evoluat dintr-un desert la modă în perioada medievală denumit budincă de morcovi. De-a lungul istoriei, când zahărul era dificil sau chiar imposibil de procurat, oamenii au folosit legume dulci pentru a îndulci deserturile. În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Ministerul alimentaţiei din Marea Britanie încuraja populaţia să încerce diferite reţete care foloseau morcovi drept îndulcitori, sugerând prăjitură de morcovi, budinca de morcov şi plăcintă umplută cu morcov.
Există documente care atestă că însuşi preşedintele Statelor Unite George Washington servea acest desert gustos la localul Fraunces Tavern, din Lower Manhattan.
Ziua tortului de morcovi (#CarrotCakeDay) este pretextul perfect de a face o vizită la cea mai apropiată cofetărie şi a te trata cu o felie generosă din acest delicios desert sau de a-ţi impresiona prietenii cu un tort pregătit chiar de tine.”, scrie Agerpres.

 
                                 
                                 
                                 
                                